Röster om Alfred

När jag kandiderade till förbundsordförande för Centerstudenter så bad jag några vänner och tidigare kollegor att ge sina omdömen om mig.

”Alfred är en lysande stjärna på den liberala himlen. Han är en utmärkt skribent, en modig debattör och en kunnig ideolog.”
Jacob Lundberg
Doktorand i nationalekonomi vid Uppsala Universitet
Förbundsstyrelseledamot, Moderata Ungdomsförbundet 2012 – 2014

”Alfred är en smart liberal som brinner för att förbättra världen, och i dessa oroliga tider behöver vi fler som honom.”
Bawar Ismail
Ledarskribent
Tidigare utrikespolitisk talesperson för Liberala ungdomsförbundet

“Alfred är en fantastisk kraft att ha omkring sig. Han är smart, snabbtänkt, effektiv och trevlig. Han brinner för politik och är inte rädd för att stå fast vid sin övertygelse – utan att för den skull bli en oresonabel fundamentalist. Han är en tydlig liberal kraft i Centerpartiet och skulle som ordförande för CS bidra till att CS fortsätter vara en relevant aktör i det politiska medialandskapet.”
Fredrik Bojerud
Kanslichef för Centerpartiet i Stockholms läns landsting 2010 – 2014
Valledare för Centerpartiet i Stockholms stad 2010

“Jag har fått äran att jobba med Alfred både i Nordiska Centerungdomens Förbund och Ungdomens Nordiska Råd och det har varit en glädje. Alfred är aktiv och målinriktad. Hans åsikter är väl genomtänkta och har en fokus på vad som är realistiskt och långsiktigt det smartaste. Jag är säker på att Centerpartiets studentförbund gör ett bra val genom att välja Alfred till sin ordförande.”
Silja Borgardóttir Sandelin
Vice ordförande för Svenska Folkpartiet i Finland
Tidigare president för Ungdomens Nordiska Råd
Tidigare president för Nordiska Centerungdomens Förbund
Förbundssekreterare Svensk Ungdom, Finland 2009-2012

”Alfred är en passionerad och van debattör som brinner för sina frågor. Även när vi inte håller med varandra är han saklig och håller god ton. Jag har alltid uppskattat våra samtal och duster.”
Aron Modig
Riksdagsledamot för Kristdemokraterna
Tidigare ordförande för Kristdemokratiska Ungdomsförbundet

”Alfred Askeljung har på kort tid etablerat sig som en viktig debattör som gör Sverige klokare. Inte bara för att han har en utsökt liberal kompass, utan också för att han är orädd nog att följa den även när andra ängslas.”
Johan Norberg
Författare och liberal debattör

”Alfred är intelligent, modig och tar sina uppdrag på stort allvar. Han vågar gå sin egen väg, trots påtryckningar, och det är beundransvärt.”
Johanna Jönsson
Riksdagsledamot för Centerpartiet

“Förutom att Alfred är en person med god liberal kompass har jag haft nöjet att ge feedback på hans uppsats till Stureakademin. I detta arbete kunde jag konstatera att Alfred kombinerar ett genuint samhällsintresse och färdighet att söka fakta med oräddhet att ta sig an kontroversiella ämnen.”
Mattias Svensson
Liberal krönikör och författare
Tidigareredaktör för Magasinet Neo

”Alfred Askeljung var väldigt uppskattad som ledamot i Saco Studentråds styrelse. Med relevanta samhällsanalyser, skarpa inspel och ett glatt humör bidrog han till att göra våra styrelsemöten konstruktiva och givande . Alfreds politiska fingerfärdighet var en styrka i vårt externa påverkansarbete, liksom hans vilja att föra diskussioner med högt tak.”
Kristin Öster
Tidigare ordförande för Saco Studentråd

“Jag hade nöjet att få lära känna Alfred i Nordiska Centerungdomens Förbund (NCF). Han var en toppen vice ordförande, som alltid höll huvudet kallt, sökte lösningar och stöttade mig. När Alfred berättade att han jobbat för försvarsmakten så tänkte jag att det var nog den snällaste krigaren jag träffat. Ödmjuk och smart. Mångsidig och inkluderande som ledare. Och en kul typ, helt enkelt. Jag tror Alfred skulle passa jättebra som ordförande för studentförbundet. Han är en kombination av allvar och sakfrågor och fest!”
Fredrika Åkerö
President för Nordiska Centerungdomens Förbund 2012-2013
Ordförande Svensk Ungdom, Finland 2010-2012

”Alfred is a nordic friend, with a progressive vision and encourages liberal views to society and international affairs”
Agnar Bragason
SUF – Iceland

“Alfred är en riktig liberal. Vi identifierar ofta samma politiska utmaningar men förespråkar olika lösningar. När det kommer till debatt är Alfred saklig och konstruktiv vilket gör diskussionen givande. Jag har verkligen stor respekt och uppskattar Alfred som politisk motståndare.”
Freddy Grip
Kommunfullmäktigeledamot för Vänsterpartiet i Stockholms stad
Tidigare ordförande för Lärarnas Riksförbunds Studerandeförening

“Mest positivt utmärkande för Alfred är hans härliga och positiva inställning till politik – det smittar av sig! I detta inkluderas en intellektuell hederlighet som annars oftast inte kommer fram i politiken och som är attraktiv inte minst för ett studentförbund. Utöver det är han påläst och kunnig. Sammanfattningsvis skulle Alfred göra grymt ifrån sig som förbundsordförande!”
Lorentz Tovatt
Tidigare språkrör Grön Ungdom

”Alfreds sätt är en blandning av en hög professionalism med ett jordnära perspektiv och humor som håller ihop lag i tuffa stunder. Det gör också att Alfred fungerar med människor av alla typer; från en nördig management- och fysikstudent som jag själv till en nybliven 18-åring som sparar pengar till sin asienresa.”
Mattias Bermell Rudfeldt
VD Chalmers Teknologkonsulter 2013-2014
Gruppchef Ledningsregementet, Rasbo kompani 2009-2010

”Jeg har jobbet sammen med Alfred i Nordiska Centerungdomens Förbund (NCF) og Ungdommens Nordiske Råd. Alfred er en tydelig politiker, som står godt plantet i gode centerverdier. Han har stor arbeidskapasitet, det kommer til stor nytte alle steder han engasjerer seg. I NCF har han vært god representant for studenter, og studentene sin velferd og andre rettigheter.”
Nils Ramsøy
Tidigare nestleder (viceordförande) för norska Senterungdommen

”Jag har haft nöjet att ha Alfred som styrelsekollega under 2013-2014 i Saco studentråd. Alfred är en nyfiken och vass person som aldrig väjer för en debatt! Han bryr sig om sin närhet, har en humor som heter duga och är politiskt skarp. Jag skulle varmt rekommendera Alfred som ordförande för Centerstudenter.”
Cecilia Bergengren
Tidigare ordförande Avantgarde S-kvinnor
Tidigare ledamot Saco Studentråd

“Jeg kender Alfred fra min tid som præsident og præsidiemedlem i Ungdommens Nordiske Råd. I alle år jeg har kendt ham, har han vist sig som en markant og mindeværdig debattør. Det er kun få, der kan overbringe et liberalt budskab med samme lidenskab og vid som Alfred. Som en der har oplevet at stå på begge sider af en debat med Alfred, kan jeg kun udtrykke min respekt og overbringe min varmeste anbefaling.”
Erik Winther Paisley
President Ungdomens Nordiska Råd 2010-2011
Generalsekreterare Danmarks Konservative Studerende 2010 – 2012

“Alfred är ett utmärkt exempel på Centerstudenters förmåga att attrahera smarta hjärnor. Jag uppfattar honom också som ödmjuk, ambitiös och hårt arbetande.”
Nima Sanandaji
Teknologie doktor vid KTH, research fellow vid Center for Policy Studies, författare och samhällsdebattör

“Jag har haft nöjet att jobba tillsammans med Alfred utanför politiken, då han gjorde några uppskattade inhopp på företaget jag drev innan det för min del blev lagstiftning på heltid. Alfred är superseriös, utstrålar massvis med energi och räds aldrig besvärliga debatter. Han satte sig rejält på kartan då han under en stämma, jag tror det var i Åre, problematiserade rådande narkotikapolitik. Som väntat, inte i någon del till stämmans förtjusning, som tvärtom avvisade ansatsen ovanligt bryskt. Alldeles oavsett vad man anser i sak i just den frågan visar Alfred prov på en lika sällsynt som värdefull egenskap i politiken: kulor av stål.”
Johan Hedin
Riksdagsledamot för Centerpartiet